In 2013 belandde Diana na een lange periode van lichamelijk en psychisch geweld door haar toenmalige echtgenoot in de opvang. “Het was niet gemakkelijk voor mij om naar de opvang te gaan, maar de

 veiligheid van mijn twee kinderen stond voorop. “Het was een moeilijke tijd.” Hoewel ze blij was dat haar kinderen veilig waren, was ze tegelijkertijd vol onzekerheid over haar toekomst. Het was in de opvang dat ze hoorde van Krachtbedrijf. “Mijn hele leven wilde ik al dolgraag een eigen kledingatelier hebben. Kleding ontwerpen en maken vind ik geweldig. Een droom die ik bijna had opgegeven, omdat mijn toenmalige man mij wijs had gemaakt dat ik helemaal niets kon. Dat was misschien wel erger dan het lichamelijke geweld. In de jaren dat ik bij hem was, verloor ik langzaam mijn eigen karakter en het vertrouwen in mezelf. Ik… terwijl ik vroeger juist zo zelfverzekerd was! Via mijn caseworker kwam ik in contact met Krachtbedrijf. En eerlijk gezegd was ik zeker in het begin nog helemaal niet zo overtuigd van het nut van het traject. Ik bedoel… ik kon toch geen eigen bedrijf beginnen. Maar toen ontmoette ik mensen die hetzelfde mee hadden gemaakt en die net als ik ook een droom hadden, maar vaak ook niet het zelfvertrouwen hadden om die droom waar te maken. Samen leerden we bij Krachtbedrijf opnieuw in onszelf te geloven. Josette en de coaches van Krachtbedrijf lieten ons zien dat onze droom niet zo onhaalbaar was als het leek te zijn. Het was wel hard werken. Met begeleiding van de coach en met de kennis die we opdeden tijdens de workshops, moesten we allemaal stap voor stap ons eigen ondernemingsplan maken. Hoe ga ik aan klanten komen? Wat zijn de kosten? Hoe presenteer ik mezelf? Allemaal dingen waar ik voorheen nog niet goed over had nagedacht.”

“Om ook echt te kunnen starten had ik toestemming van de gemeente nodig, omdat ik sinds ik de opvang in ben gegaan van een uitkering moet leven. Samen met Josette heb ik daar verschillende gesprekken gehad en mijn plannen gepresenteerd. Gelukkig heb ik nu toestemming gekregen om ook echt mijn eigen bedrijf te kunnen starten. Opnieuw een stapje dichter bij mijn droom!”