Josette en Lisa runnen als Krachtwerkers samen het programma op de diverse locaties. Daarbij is Lisa de mentor van de groepen en hands-on coördinator van het programma. Josette is directeur van de stichting en zorgt voor de strategie, marketing en verdere uitrol.

Lisa Pastoor

Nadat Lisa een tijd als vrijwilliger van Krachtbedrijf had meegelopen, is ze nu werkzaam in het programma als ondernemersmentor. Centraal in haar activiteiten staat ‘empowering entrepreneurship’. Lisa’s werkervaring ligt op het gebied van business development en het managen daarvan. Ze heeft vooral ervaring met de opstart van bedrijven. Kortom, praktische ervaring hoe dat in zijn werk gaat en hoe je tegenslagen kunt ‘omdenken’. Ze gebruikt haar pragmatische aanpak om deelnemers te helpen de start te maken bij het ondernemerschap en hoe ze daarbij op langere termijn een waardevolle bijdrage kunnen blijven leveren aan hun klanten en de maatschappij. Daarnaast, zoals bij Krachtbedrijf duidelijk naar voren komt, speelt het interculturele thema een grote rol. Bijna 20 jaar geleden kwam Lisa naar Nederland, na 18 jaar in Spanje te hebben geleefd in een Duits gezin. Ze weet dus uit eerste hand hoe het is om zich aan het in Nederlands leven aan te passen, zonder je eigen identiteit te hoeven verliezen.

Josette Dijkhuizen

Josette is honorair hoogleraar ondernemerschapsontwikkeling en sinds 2005 werkzaam als adviseur, ondernemerscoach en trainer. Voor het jaar 2013 was ze benoemd tot Vrouwenvertegenwoordiger in de Koninkrijksdelegatie naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Op het thema ‘vrouwelijk ondernemerschap’ mocht Josette de regeringsleiders van de wereld toespreken. Deze positie bracht een persoonlijke missie aan het licht, namelijk het begeleiden van overlevers van geweld bij het opzetten van een nieuw bedrijf en daarmee het begin van een nieuw leven. Dit idee is uitgemond in Stichting Krachtbedrijf en het gelijknamige programma.

Samen zorgen Lisa en Josette ze ervoor dat de Krachtmensen de kans krijgen om meer gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen op te bouwen en alles te weten komen over het opzetten van een eigen bedrijf in Nederland.

Wil je meer weten over Josette, ga dan naar www.josettedijkhuizen.nl. Voor Lisa bezoek je haar websitehttp://www.uniquecoachingexperiences.com