Bij Krachtbedrijf gaat het om het verwezenlijken van dromen en ambities. In het bijzonder gaat het om economische zelfstandigheid middels het opzetten van een eigen bedrijf. Het programma is in het bijzonder bedoeld voor overlevers van allerlei vormen van geweld, zoals huiselijk geweld, seksueel geweld, of bijvoorbeeld oorlogsgeweld.

Krachtbedrijf is een initiatief van Josette Dijkhuizen. Via een intensief en speciaal opgesteld programma worden mannen en vrouwen vanuit een opvangsituatie begeleid naar zelfstandig ondernemerschap. Want een eigen bedrijf zorgt niet alleen voor een eigen inkomen, maar het biedt tegelijkertijd een betere mogelijkheid om werk en privé te combineren. Bovendien geeft het opzetten van een eigen bedrijf mannen en vrouwen de kans om hun droom te verwezenlijken. Dat kan bijvoorbeeld een eigen nagelstudio zijn, een handelsorganisatie of een webwinkel in tweedehands kleding.

In Krachtbedrijf gaan serieus we met elkaar aan de slag met de eerste stappen richting het verwezenlijken van dromen en ambities. Het werken aan een eigen bedrijf versterkt het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Talenten komen weer naar boven en mensen komen volledig in hun kracht!

In eerste instantie wordt het programma selectief in regio’s bij bepaalde doelgroepen ingezet, maar plannen om het programma toegankelijk te maken voor (ex-)bewoners van opvang, (ex-)gedetineerden, (ex-)vluchtelingen en (ex-)prostituees, wordt nu uitgewerkt.