Met veel passie, enthousiasme en expertise werken Marieke, Petra, Jip en Josette aan de verdere uitrol van Krachtbedrijf in Nederland. Om met volle kracht verder te kunnen is er een vacature voor een vestigingsmanager (obv vrijwilligerswerk)! Klik hier voor meer informatie over de functie.

Marieke helpt vanuit haar kennis en ervaring mee met het opzetten van het ‘blended leren’ programma en de strategie van de organisatie, waarbij Jip een belangrijke schakel is vanuit de interviews die ze heeft afgenomen met coaches, trainers en deelnemers. Petra is de communicatiekracht die de handen mee uit de mouwen steekt. Door de inzet van deze kanjers kan Josette haar ambitie realiseren van een duurzaam ondernemersprogramma voor mannen en vrouwen met een achtergrond van geweld. Dit idee is in 2013 ontstaan toen Josette de Vrouwenvertegenwoordiger van Nederland was bij de Verenigde Naties met als thema ‘vrouwelijk ondernemerschap’. Het VN-thema dat jaar was ‘preventie en eliminatie van geweld tegen vrouwen en meisjes’. Door de combinatie van de beide thema’s werd het idee voor Krachtbedrijf geboren: ondernemerschap voor vrouwen uit de opvang. Direct was er het idee om het programma ook mogelijk te maken voor andere overlevers van geweld, zoals vluchtelingen en ex-prostituees. De komende jaren bouwt het team dan ook aan deze ambitie.

Josette’s wetenschappelijke en praktische kennis van ondernemerschap en haar visie op het thema en de oprichting van Krachtbedrijf, zorgen er inmiddels voor dat het project in heel Europa wordt gezien als een innovatief voorbeeld van ondernemerschap. Mede hierdoor is Josette ook een veelgevraagd spreker op conferenties en bijeenkomsten. Haar motto is: “De kracht van je onderneming zit in jezelf.” Kijk voor meer informatie over prof dr Josette Dijkhuizen op http://www.josettedijkhuizen.nl

Marieke
“‘Droom niet je leven, leef je dromen’, dat is mijn motto. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan voor mensen die geleefd hebben in omstandigheden van geweld. Krachtbedrijf heeft oog voor deze mensen, biedt ze hoop en handvat om weer te dromen… en dat raakt me! Ik kan niet anders dan mijn tijd en expertise inzetten om dit prachtige initiatief tot bloei te brengen in vele mensenlevens!”