Opgegroeid in een gezin met vijf oudere broers had ik als klein meisje de droom om zakenvrouw en lerares te worden en in zekere zin ben ik dat nu allebei. Door diverse studies heb ik veel kennis opgedaan die ik zo veel mogelijk met anderen deel, maar ik heb ook belangrijke levenslessen geleerd en dierbare vrienden mogen ontmoeten.


Na diverse banen in loondienst startte ik mijn eigen bureau voor ondernemerschapsontwikkeling in 2005. Allereerst was ik actief als ondernemerscoach voor startende ondernemers, maar gaandeweg de jaren ben ik me gaan specialiseren als programmamanager ondernemerschap. In de afgelopen jaren zijn er boeken en columns van mijn hand verschenen die niet alleen gaan over succesvol ondernemerschap, maar ook over bijvoorbeeld bedrijfsfalen. Naast het schrijven heb ik lezingen en workshops verzorgd en ben ik altijd nieuwsgierig geweest naar de meer psychologische kant van ondernemerschap. Zeker door mijn boek ‘Het Ondernemersgen’ ben ik de zoektocht naar wetenschappelijke artikelen begonnen en verbond ik die kennis met de ervaringen van ondernemers. Op die manier kwam het idee op om te gaan promoveren op geluk en succes bij ondernemers. Een van de hoogtepunten uit mijn werkzame leven is dan ook de benoeming tot Doctor op 25 juni 2015 en amper een maand later de benoeming tot Honorair Hoogleraar Ondernemerschapsontwikkeling.

Mijn kennis nam over de jaren heen toe en die bleef ik delen met ondernemers, netwerken en de media. Mijn zichtbaarheid groeide waardoor ik steeds meer werd gezien. Voor het jaar 2013 werd ik benoemd tot Vrouwenvertegenwoordiger in de Koninkrijksdelegatie naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Op het thema ‘vrouwelijk ondernemerschap’ mocht ik eind dat jaar de regeringsleiders van de wereld toespreken. De verkorte versie van de voordracht van mijn statement vind je hier (https://www.youtube.com/watch?v=b-wClEZAWC4). Deze positie bracht een persoonlijke missie aan het licht, namelijk het begeleiden van kwetsbare mannen en vrouwen bij het opzetten van een nieuw bedrijf en daarmee het begin van een nieuw leven. Dit intitiatief is ondergebracht bij Krachtbedrijf.

Ik ga verder met het stimuleren van ondernemerschap, omdat we ondernemers nodig hebben voor sociaal maatschappelijke en economische vooruitgang. Mijn aandacht in de komende jaren zal in het bijzonder uitgaan naar ontwikkeling van ondernemerschap voor kwetsbare groepen, maar ook het opzetten van een instituut voor psychologie van ondernemerschap.